Το Beton7, έχει γίνει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ένας από τους πιο αγαπημένους μου θεατρικούς προορισμούς, για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι το καθιερωμένο πια «Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις», που φέτος γιορτάζει τα τρία του χρόνια.

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7,  για τον τρίτο χρόνο του φεστιβάλ, επέλεξε για θεατρολογικό άξονα το «Θέατρο των Ιδεών», δίνοντας υφολογική συνέχεια στην Αρχαία Τραγωδία και τον Σαίξπηρ, που ήταν οι θεματικοί άξονες των δύο προηγούμενων χρόνων. 
Το «Θέατρο των Ιδεών» συνδέεται με το αστικό δράμα στις βόρειες λογοτεχνίες και η επιρροή του στην ελληνική δραματολογία εισάγει κοινωνικούς προβληματισμούς  πάνω στην ατομική ανεξαρτησία, τα προβλήματα των διαπροσωπικών σχέσεων, τις θρησκευτικές επιρροές και τις κοινωνικές προλήψεις.
Οι μοντερνιστές Ίψεν, Βέντεκιντ, Στρίντμπεργκ, Σνίτσλερ, αλλα και οι Ξενόπουλος, Καζαντζάκης, Ταγκόπουλος, Παλαμάς αρθρώνουν μια διαμαρτυρία μέσα από το θέατρο, για όλα τα «κακώς κείμενα» της κοινωνικής – κι όχι μόνο –  ζωής. Η καλλιτεχνική αυτή τάση, αποτυπώνει με τρόπο πολλές φορές ανατρεπτικό, την κοινωνική υποκρισία, την ηθική στα ζητήματα των ερωτικών σχέσεων, την χειραφέτηση της γυναίκας, την κοινωνική δικαιοσύνη κ.τ.λ.
Το Beton7, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη, κοινωνικοπολιτική συγκυρία, που η πνευματικότητα στην τέχνη, αναζητά ταυτότητα και αληθινές πηγές έμπνευσης, σε συνεργασία με τις ομάδες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, προτείνει κείμενα από τον Στρίντμπεργκ έως τον Καζαντζάκη,  για ένα μακρύ ταξίδι με όχημα το θέατρο και σταθερό σημείο αναφοράς την απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη και την κοινωνία.
Όπως κάθε φορά από τότε που ξεκίνησε, έτσι και φέτος, σκοπεύω να μη χάσω καμία από τις παραστάσεις ενός πολύ σημαντικού,  κατά τη γνώμη μου πάντα, θεατρικού φεστιβάλ  και εύχομαι το ίδιο να κάνετε κι εσείς, ακόμα κι αν δεν είχατε την ευκαιρία, να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις των δύο προηγούμενων ετών.

Στους παρακάτω συνδέσμους, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων,  το επίσημο Δελτίο Τύπου, καθώς και τις αντίστοιχες φωτογραφίες. 

Ραντεβού τον Μάιο…στο Beton7…μη χάσετε τα αφιερώματα της στήλης…για κάθε παράσταση ξεχωριστά…προσεχώς!
__________________________________________________________________Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΝΙΣΣΑ» σε διασκευή / σκηνοθεσία Μαρίας Φραγκή | 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26, 27 Μαΐου 2014

Ο Α. Παπαδιαμάντης διαθέτει την εμπειρία και την ευαισθησία που δημιουργεί την βαθιά ανάγκη να γράψει για τις γυναίκες που γνώρισε.
Τα έργα που επιλέξαμε είναι από τα πιο χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας και μας οδηγούν  στο κεντρικό θέμα της κοινωνικής ζωής μιας γυναίκας -τη μητρότητα- με το οποίο θα φθάσει στο ζενίθ της δημιουργίας του ο συγγραφέας, μέσα από τη «Φόνισσα». Στην εγκατάσταση λόγου που επιχειρούμε, εντάσσουμε το λόγο στο χώρο με στοιχεία υποκριτικής, κινησιολογίας, τραγουδιού, μουσικής, εικαστικών και βίντεο αρτ.

INFO
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΝΙΣΣΑ
Διάρκεια παραστάσεων: 5,6,12,13,19,20,26,27 Μαΐου 2014
Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη
Ώρα παραστάσεων: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ Κανονικό & 5€ Φοιτητικό, Ανέργων

Συνημμένο θα βρείτε το δελτίο τύπου και φωτογραφίες.
Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφικό υλικό από εδώ:https://www.dropbox.com/sh/ceilnas7cfk9f10/pOUZ7NFci8

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ: HANNELE σε σύνθεση / σκηνοθεσία Λίνας Καλπαζίδου | 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 Μαΐου 2014

Το έργο «Η Χάνελε πάει στον παράδεισο» (Hannele’s Himmelfahrt), του Γερμανού νομπελίστα συγγραφέα Γκέρχαρντ Χάουπτμαν, έρχεται ξανά στο φως διασκευασμένο για έναν ηθοποιό και μικρό μουσικό σύνολο με τον τίτλο “HANNELE”, σε πρωτότυπη μουσική του Μιχάλη Γούτη. Η πρωτότυπη μουσική για φωνή, πιάνο και φλάουτο εκτελείται ζωντανά και συνθετικά κινείται κυρίως στα πλαίσια της νεοτονικότητας με επιρροές από ρομαντισμό, τζάζ και avant-garde.

INFO
Hannele
Διάρκεια παραστάσεων: 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 Μαΐου 2014
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη
Ώρα παραστάσεων: Τετάρτη στις 20.00 και Πέμπτη στις 22.00
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ Κανονικό & 5€ Φοιτητικό, Ανέργων

Συνημμένο θα βρείτε το δελτίο τύπου και φωτογραφίες.
Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφικό υλικό από εδώ:https://www.dropbox.com/sh/asjr7aeo1lv69ve/sDyCZjAQPy
 

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ: Let’s dance.  Together? σε σύνθεση / σκηνοθεσία Βίβιαν Κραββαρίτη | 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 Μαΐου 2014

Μια θεατρική σύνθεση αέναης κίνησης ρεαλιστικών στιγμιότυπων, σε ένα απόκοσμο φαντασιακό σύμπαν εμπνευσμένη από το έργο “Ο Χορός του Θανάτου” του August Strindberg  

INFO
Let’s dance.  Together?
Ημερομηνίες παραστάσεων: 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 Μαϊου 2014
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 22.00 & Πέμπτη στις 20.00
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ Κανονικό & 5€ Φοιτητικό, Ανέργων

Συνημμένο θα βρείτε το δελτίο τύπου και φωτογραφίες.
Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφικό υλικό από εδώ:https://www.dropbox.com/sh/ds21yp20s0zhonq/iSwiutJO7k

press@beton7.com
www.beton7.com
t: 210.75.12.625
f: 210.75.62.697Find us on FB!
http://www.facebook.com/?q=#/Beton7.Arts
http://www.facebook.com/Beton7ArtRadio?fref=ts

ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ 
Η ΛΙΛΑ ΠΑΠΑΠΑΣΧΟΥ