Βιωματικό Σεμινάριο με τον Martin Scharnhorst
  Ο αυστριακός σκηνοθέτης θεάτρου Martin Scharnhorst διοργανώνει ένα θεατρικό/βιωματικό σεμινάριο για νέους επαγγελματίες ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές δραματικών σχολών καθώς και για χορογράφους, χορευτέςκ.α., αναφορικά με συναισθήματα, συμπεριφορές και αυτόματους συνειρμούς.
  Θέμα: Status Games / Modul A – Το χαμηλό Status
  Περιγραφή εργαστηρίου
  STATUS: η αλληλεπίδραση μεταξύ κυριαρχίας και δουλικότητας μέσα στο πλαίσιο των κοινωνικών περιορισμών και πως αυτή η κυριαρχία και η δουλικότητα αντιδρούν μεταξύ τους.
  Στόχος του σεμιναρίου με θέμα τα STATUS GAMES είναι η μελέτη που βασίζεται σε συγκεκριμένες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, οι οποίες οδηγούν στηνανακάλυψη του προσωπικού και του κοινωνικού μας STATUS, του STATUS των ρόλων (π.χ. ο διευθυντής και ο υπάλληλος, η δούκισσα και η καμαριέρα, ο αστυνόμος και ο διαδηλωτής κ.λπ.) καθώς επίσης και στην εφαρμογή τους για την ανατροπή των ρόλων αυτών.
  Μέσα από το εργαστήριο θα καταφέρουμε να εμβαθύνουμε περισσότερο στην υποκριτική ικανότητα καθώς θα είμαστε σε θέση να κατανοούμε με μεγαλύτερη ευκολία τόσο την απόδοση του παρτενέρ μας επί σκηνής όσο και τη δική μας δράση και αντίδραση. Ταυτόχρονα, αποφεύγοντας πιθανά μπλοκαρίσματα, θα οδηγηθούμε στην επίτευξη της ροής των θεατρικών μας δράσεων.
  Ένας επιπλέον στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε την επίδραση της φωνής, της σωματικής στάσης, της κίνησης και του χώρου σε σχέση με το Status.
  Η δομή των σεμιναρίων προσαρμόζεται στον εκάστοτε επαγγελματικό προσανατολισμό των συμμετεχόντων.
  Βιωματικό Σεμινάριο με τον Martin Scharnhorst
  Σάββατο 17η & Κυριακή 18η Μαϊου 2014
  12:00 – 18:00 και
  Σάββατο 31η Μαϊου & Κυριακή 1η Ιουνίου 2014
  11:00 – 17:00
  Etage Littéraire (Booze Cooperativa), Κολοκοτρώνη 59β, Στόα Κουρτάκι- 1ος όροφος, Αθήνα
  Διάρκεια Σεμιναρίου: 12 ώρες
  Κόστος: 75 Ευρώ
  Αριθμός συμμετεχόντων: Μέχρι 14 άτομα
  Πληροφορίες και Κρατήσεις Θέσεων: 697 23 70 702
  Στείλτε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο μαιλ: mscharnh@otenet.gr
  Διδασκαλία: Κατά τη μέθοδο του Keith Johnstone, στα Ελληνικά

  Μάρτιν Σάρνχορστ (Martin Scharnhorst)
  Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1965. Σπούδασε Θεατρολογία και Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Σκηνοθεσία στους George Tabori, Horst Ruprecht και Fritz Zecha. Από το 1987 ως το 1992 συνεργάστηκε ως δραματολόγος με το Volkstheater της Βιέννης –όπου έκανε και τις πρώτες του σκηνοθεσίες-, τον θίασο Gruppe 80, το Εnsemble Theater και το Φεστιβάλ της Βιέννης. To 1991 συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης και δραματολόγος με το Theater der Jugend της Βιέννης και το 1992 ως σκηνοθέτης και βοηθός της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο Staatliches Schauspielhaus της Λειψίας. Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σκηνοθέτης σε διάφορα θέατρα του γερμανόφωνου χώρου όπως: Künstlerhaustheater Βιέννης, SchlosstheaterWeitra / WaldviertlerHoftheater,Kammeroper της Βιέννης, Sommerfestspiele του Στοκεράου, Theater der Landeshauptstadt St. Pölten, Schauspielhaus Σάλτσμπουργκ, NextLiberty Γκράτς ect. Το 2002 εγκαθίσταται στην Ελλάδα και το 2004 σκηνοθετεί στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΔΟΥ την παράσταση «το οδοιπορικό των μυρμηγκιών». Ακολουθούν παραγωγές για το βιβλιοπωλείο Ιανό (Αθήνα 2007), το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΡΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Ζάλης & Πιλάλης, 2009) και στο taftheartfoundation, πανκόσμια πρώτη φορά στα γερμανικά «όταν έρχεται ο ξένος» του Ι. Ρίτσου (2010), στο CAMP! πρώτη φορά στην ελλάδα τον επίκαιρο μονόλογο «BOMBSONG» της Thea Dorn ( 2012 – 2013), καθώς και μεταφράσεις και σεμινάρια υποκριτικής για το πανεπιστήμιο αθηνών, δραματικές σχολές κα. Ο MartinScharnhorst ταυτόχρονα όμως εξακολουθεί να εργάζεται στις γερμανόφωνες χώρες της ευρώπης. Έχει σκηνοθτήσει την ταινία «mediation, (2001) και το ντοκυμαντέρ «οικοδομικοί λίθοι της ζωής», (2004) για το δήμο της Βιέννης.
  Κολοκοτρώνη 59β 
  Στοά Κουρτάκη
  1ος όροφος
  Τηλέφωνο Επικοινωνίας/ Συμμετοχές: 6936816592