Μια μεγάλη μουσική γιορτή,  εξαπλώνεται σε όλη την Αθήνα και το Λεκανοπέδιο, στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ημέρας της Μουσικής. Μελωδίες όμορφες, μελωδίες γνωστές κι αγαπημένες, που θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις μας, μελωδίες που θα μας κάνουν να νιώσουμε λίγο πιο “ανάλαφροι”…
Σήμερα Παρασκευή 20/6 το πρόγραμμα περιλαμβάνει Δελφικό­ Ωδείο στους Αμπελόκηπους (από 6 μ.μ. ), Εθνικό Κήπο ξανά, events στις οδούς Εμπεδοκλέους, Πρόκλου και Παρμενίδου, στους πεζόδρομους Ηρακλειδών και Θησέως, στις πλατείες Βαρνάβα και Συντάγματος και, φυσικά, όλα τα προαναφερθέντα μπαρ συν το εστιατόριο «Βυρίνης» (με λαϊκο-ρεμπέτικα ), το «Κλουβί» (με soul, funk και garage ), το τζαζίστικο και σουινγκάτο «Ψιτ!», το «Boiler Bar» (κυρίως με indie, garage, punk ), το «Chelsea Hotel», το rock «Medez Cafe», το έντεχνο/παραδοσιακό«Tintinnabulum» και το «Terraza». Την ίδια ημέρα ο Ιανός εγκαινιάζει το μουσικό του κατάστημα με πολλούς καλλιτέχνες να περνούν ως προσκεκλημένοι από τη γιορτή του.  
Το Σάββατο 21/6, που είναι και τυπικά –κατά τη γαλλική παράδοση– η Ημέρα της Μουσικής, μπαίνουν στο παιχνίδι τόσο το Αρχαιολογικό όσο και το Βυζαντινό Μουσείο (με πρόγραμμα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ), ανοίγει ο Λόφος του Φιλοπάππου –από την πλευρά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου– με big band swing κατά τις 7 μ.μ., ενώ η Αδριανού τζαζίζει μία ώρα μετά σε συνεργασία με το Ωδείο Athenaeum. Ταυτόχρονα στην Πνύκα ανεβαίνει μια συμφωνική ορχήστρα, ενώ κάτι ηλεκτρονικό παίζει και στον Λυκαβηττό. Στο Μέγαρο Μουσικής την ίδια ώρα εκλεκτά σχήματα (Camerata Junior, Big Band κ.λπ. ) αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ ενεργοί παραμένουν όλοι οι πεζόδρομοι, τα μπαρ και τα στέκια που προαναφέραμε. Στη γιορτή επίσης συμμετέχουν οι δήμοι Φαλήρου, Μοσχάτου (με τριήμερο πάρτι στην παραλία ), Βύρωνα και Αγίου Δημητρίου, όπως και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.europeanmusicday.gr
INFO
Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

 ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

·                                 EuropeanMusicDay.eu
·                                 EuropeanMusicDay.gr