Tags

LOGO VAULT 2


γράφει & επιμελείται

η Λίλα Παπαπάσχου


Η στήλη ARS & VITA, άρτι αφιχθείσα στην Αθήνα μετά από μία ολιγοήμερη απουσία (…όπως καταλαβαίνετε η γράφουσα έπαθε το γνωστό και μη εξαιρετέο πνευματικό κρασάρισμα – σωματικό κλατάρισμα το οποίο θεραπεύεται μόνο με διακοπές και αν…) επιστρέφει δριμύτερη και ανανεωμένη στα καλλιτεχνικά της καθήκοντα, τα οποία ομολογουμένως είναι – όπως πάντα – πολλά και αρκούντως ενδιαφέροντα.

Το υπόλοιπο μισό του τελευταίου καλοκαιρινού μήνα αλλά και ο “μελαγχολικός” Σεπτέμβρης αναμένεται να μας απασχολήσουν εντόνως, με δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικά δρώμενα, μεμονωμένες θεατρικές παραστάσεις και φυσικά τα αγαπημένα πια Φεστιβάλ, που προσφέρουν στο κοινό (…εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το μέλλον της χώρας μας…) την ευκαιρία ενός ανοιχτού και τις περισσότερες φορές εποικοδομητικού διαλόγου μέσα από τα έργα δημοφιλών, πολυσυζητημένων, ανερχόμενων ή καταξιωμένων, Έλλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Ο Πολυχώρος VAULT, πλήρως εναρμονισμένος με τις ανάγκες και το δημιουργικό πνεύμα της εποχής, σημειώνει τα τελευταία χρόνια μία εντυπωσιακή και ταυτόχρονα δύσκολα κατηγοριοποιήσιμη καλλιτεχνική δραστηριότητα, συστήνοντας στο αθηναϊκό κοινό νέους δημιουργούς από όλους τους χώρους της τέχνης. Παράλληλα, αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι πολλές από τις παραστάσεις που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης – τρέχουσας θεατρικής σεζόν σημείωσαν τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία (…Πνιγμονή, Μάρτυς μου ο Θεός, Ποιος ήταν ο Κύριος;, Αρκετά πια με την Αντέλα, Otherside κλπ…) αφήνοντας τις θετικότερες των εντυπώσεων και γεμίζοντας μας “μεγάλες προσδοκίες” για μία εξίσου αξιόλογη συνέχεια.

VAULT 2014 2015

Ο Σεπτέμβριος για τον Πολυχώρο VAULT θα παραμείνει για τέταρτη συνεχή χρονιά “ανοιχτός”, φιλοξενώντας εκ νέου το Φεστιβάλ Open September 4. Με οικοδεσπότες καλλιτέχνες και δημιουργούς, που θα παρουσιάσουν εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές, αναγνώσεις, σεμινάρια, συζητήσεις και μουσικές βραδιές, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να δημιουργήσει όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έναν πυρήνα πολιτισμού, που θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης.

Πέρυσι, στο OPEN SEPTEMBER 3, συμμετείχαν περισσότεροι από 150
καλλιτέχνες. Ανάμεσα τους φωτογράφοι, εικαστικοί, animators, αρχιτέκτονες,
μουσικοί, seminar leaders, χορευτές, performers, costume and fashion
designers, συγγραφείς, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και θεατρικές
ομάδες, που μοιράστηκαν το ταλέντο τους με το φιλότεχνο κοινό. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο OPEN SEPTEMBER 4 θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές από τις 20 Αυγούστου, με καταληκτική ημερομηνία την 10η Σεπτεμβρίου 2015, ενώ η αποστολή τους θα γίνεται στο παρακάτω e-mail: openseptember@gmail.com.

Αν ανήκετε σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: καλλιτέχνης, ομάδα, κοινότητα, φορέας, μπορείτε να αποστείλετε εγκαίρως την πρόταση σας και να θέσετε σοβαρή υποψηφιότητα συμμετοχής στο “ανοιχτόμυαλο” Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Πολυχώρος Vault, συνεισφέροντας με το έργο και τις καινοτόμες ιδέες σας στην προαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού, σε μία Ελλάδα που έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να “δραπετεύσει” από μία ζοφερή επικαιρότητα – πραγματικότητα…δια της ασφαλέστερης οδού…τουτέστιν της καλλιτεχνικής…

Η στήλη ARS & VITA εύχεται στον Πολυχώρο Vault 

&

τους διοργανωτές του OPEN SEPTEMBER 4

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

logo vault

 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ OPEN SEPTEMBER 4:

ΘΕΑΤΡΟ (ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ)
ΜΟΥΣΙΚΗ (ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, MUSICALS, LIVE)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ( ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΟΜΑΔΙΚΕΣ, PROJECTS)
VIDEO ART – ΠΡΟΒΟΛΕΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
ΓΛΥΠΤΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΚΟΜΙΞ
PERFORMANCE (ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ,
ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ)
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – INSTALLATIONS
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΠΟΙΗΣΗ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ,
ΣΥΓΓΡΑΦΗ , ΚΤΛ)
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
ΚΟΣΤΟΥΜΙ – ΜΟΔΑ
ΧΟΡΟΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Από 20/8/2015 μέχρι 10/9/2015 γίνονται δεκτές συμμετοχές από καλλιτέχνες,
ομάδες, κοινότητες, φορείς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:

Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας αποστείλατε πρόταση με: Φωτογραφικό
υλικό, Βιογραφικό συντελεστών και Δελτίο Τύπου,
στο EMAIL : openseptember@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Πολυχώρος VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26, Βοτανικός
Τηλ.: 213 0356472
κιν: 6945993870
email: vaulttheatre.gr@gmail.com
vaultvotanikos@gmail.com