Tags

DEMOCRACY 6

φωτογραφία αρχείου


γράφει ο Χρήστος Σούτος

10293820_10205219222253509_3216743146227026184_o


Τρίτη σήμερα. Αισίως φθάσαμε στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου και του δεύτερου μήνα του χρόνου. Ένας μήνας που κυλάει, από τις πρώτες του μέρες, με έντονες πολιτικές αναταράξεις, πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τα αγροτικά μπλόκα σε πλήρη ανάπτυξη. Επί ποδός όλες οι παραγωγικές ομάδες του τόπου. Αγρότες, επαγγελματίες κάθε κλάδου, επιστήμονες, όλοι βρίσκονται σε αναβρασμό. Η κυβέρνηση του Αριστερού Μνημονίου είναι σε πλήρη σύγχυση. Δεν αρθρώνει ενιαίο λόγο, από τους απλούς βουλευτές μέχρι τους αρμόδιους υπουργούς, και προσπαθεί να βρει συμμάχους τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στους κοινωνικούς εταίρους. Στη μεν πολιτική σκηνή οι όποιοι, κατά καιρούς, είχαν δηλώσει ανοιχτοί σε συνεργασίες κάνουν πλέον λόγο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Στη δε κοινωνία δεν υπάρχουν πλέον φορείς, που να έχουν διάθεση να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

DEMOCRACY 7.jpg

φωτογραφία αρχείου

Τι πράττει από πλευράς της η κυβέρνηση; Τηρεί μια στάση παλινωδίας και έντονης αμφιθυμίας. Από τη μια, τα όποια αριστερά κύτταρα της έχουν απομείνει, παλεύουν με την συνείδηση τους και την θεώρηση τους να κάνουν πράξη τα θέλω των δανειστών. Από την άλλη, με εντελώς ανεύθυνο και πρόχειρο τρόπο βαφτίζουν με περίσσια ευκολία κάθε άνθρωπο που διαδηλώνει ή αντιτίθεται στα μέτρα που τον οδηγούν στον οικονομικό αφανισμό, ακραίο ή κατευθυνόμενο και υποκινούμενο από ακροδεξιούς κύκλους. Όχι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα να βάζετε ταμπέλες σε απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας, που βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο και κάνουν μαύρες σκέψεις εξαιτίας της ασκούμενης από εσάς πολιτικής. Όχι κύριοι, δεν μπορείτε να θεωρείτε συλλήβδην όλους τους νησιώτες ακρίτες ακροδεξιούς, και το φοβερό είναι, ότι οι κορώνες αυτές εκστομίζονται από την δεξιά πλευρά της κυβέρνησης, επειδή φοβούνται ότι τα νησιά τους θα γίνουν αποθήκες ψυχών και θα χάσουν την κύρια πλουτοπαραγωγική τους πηγή, τον τουρισμό.

DEMOCRACY 8

φωτογραφία αρχείου

Οι άστοχοι χειρισμοί σας σε όλα τα θέματα, κυρίως όμως στο προσφυγικό, έχει οδηγήσει την Ελλάδα στα σχοινιά. Οι Ευρωπαίοι εταίροι, μπορεί επισήμως ακόμα να μην ακούγεται, ψιθυρίζουν για αποπομπή από την συνθήκη του Σένγκεν. Μια εξέλιξη που θα είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα σε τεράστιο βαθμό. Αντί να κάνουμε, χάρη στην εξωτερική μας πολιτική, τα σύνορα μας επί της ουσίας σύνορα της Ε.Ε και να βγάλουμε στη ” σέντρα” την Τουρκία για την έλλειψη ελέγχων στα εδάφη της κάνοντας εκεί τα περίφημα hot spots, πετύχαμε – αν είναι δυνατόν! – να μας κουνάει το δάχτυλο ο σύγχρονος Σουλτάνος, ο Ερντογάν, να παίρνει μεγαλύτερη από τη χώρα μας επιχορήγηση για το θέμα και να ζητά κοινές περιπολίες για την καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, πατώντας πόδι στο Αιγαίο. Η κατάσταση είναι δραματική και συνεχώς επιδεινούμενη. Με ρητορική διχασμού των κυβερνητικών εταίρων και χωρίς σαφή πολιτική στόχευση στο θέμα του προσφυγικού οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες.

DEMOCRACY 9

φωτογραφία αρχείου

Υ. Γ : Η φράση, που αποτελεί και τον τίτλο του σημερινού μας άρθρου, ανήκει στον παράφρονα δικτάτορα της επταετούς Χούντας που την ανέφερε στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την με τη βία κατάληψη της εξουσίας και την κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος…Αιδώς κύριοι και ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ…