Tags

MNHMONIO 2

φωτογραφία αρχείου


γράφει ο Χρήστος Σούτος

13494833_10207537608731722_1316456846108171583_n


Η αλήθεια είναι πως σήμερα το πρωί ξύπνησα χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο μυαλό μου για να γράψω. Κάτι η καλοκαιρινή ραστώνη, κάτι ότι πλησιάζει η μεγαλύτερη αργία της χρονιάς, κάθε χρόνο τέτοια εποχή αδειάζουν μαζικά τα αστικά κέντρα, κάτι ότι η επικαιρότητα – και ευτυχώς γι’ αυτό –  περιστρέφεται γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και δεν μας απασχολεί αρνητικά, είχαν αυξήσει τον προβληματισμό μου για τη σημερινή μας επικοινωνία. Και ξαφνικά εκεί που καθόμουν πέφτει το μάτι μου σε μια είδηση που με κλόνισε. Το Δ.Ν.Τ μέσω των κύκλων του και έχοντας ως βάση της μελέτης τα πάντα ” έγκυρα” και τόσο “εύστοχα” σενάρια των ειδικών του απεφάνθη για την χώρα μας, ότι θα βγει από τον κυκεώνα των μνημονίων και της κρίσης σε είκοσι χρόνια, δηλαδή το 2036. Και μάλιστα η έξοδος αυτή θα συνδυαστεί με την επιστροφή του ΑΕΠ της χώρας στα επίπεδα του 2008, δηλαδή σε επίπεδα εικοσιτεσσάρων ετών πριν!!!!!! 

Ακούσατε, ακούσατε Έλληνες; Οι κόποι, οι θυσίες σας, η καταστροφή των ονείρων σας, η καταβαράθρωση της καθημερινότητας σας, η απότομη πτώση, για να μην πω ελεύθερη, του βιοτικού σας επιπέδου, επιτέλους έπιασαν τόπο. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των πολιτικών σας, οι ολονύκτιες διαπραγματεύσεις τους, με τους θεσμούς ή την τρόικα ή τους δανειστές πείτε τους όπως θέλετε, οι προσπάθειες τους να αλλάξουν την Ευρώπη και τον κόσμο επιτέλους έφεραν αποτελέσματα. Μετά από δύο δεκαετίες ύφεσης, μετά από εκατομμύρια ανέργους, μετά από χιλιάδες αυτοκτονίες, μετά από υφαρπαγή των συντάξεων και δυόμιση χαμένες γενιές πολιτών η χώρα θα βγει ξανά δυναμικά μπροστά. Θα είμαστε ήρεμοι πια, χαρούμενοι που τότε, το σωτήριον έτος 2036, θα βρίσκεται η ζωή μας στα επίπεδα του 2008!!!!. Τι και αν οι σημερινοί μπόμπιρες που γεννιούνται τώρα, θα διανύουν τότε την τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Τι και αν οι γονείς τους θα βρίσκονται στα στερνά του εργασιακού τους βίου χωρίς συντάξιμα δικαιώματα και ασφάλεια ως εν δυνάμει συνταξιούχοι. Τι και αν οι μεγαλύτεροι θα έχουν φύγει από τη ζωή μέσα στο παράπονο και τη γκρίζα ατμόσφαιρα. Τι και αν η μάστιγα για τον πληθυσμό της χώρας έως τότε, πέρα από τον καρκίνο και τα άλλα νοσήματα, θα λέγεται κατάθλιψη και τα πρόσωπα των πολιτών θα είναι μονίμως σκυθρωπά. Μην είστε ανόητοι η αναμονή αξίζει τον κόπο.

Άκου λοιπόν μαλάκα Έλληνα και συνέχιζε να μένεις αμέτοχος. Η χώρα σου, η πατρίδα σου, θα βρίσκεται σε ομηρία μέχρι τότε. Η εθνική σου υπόσταση θα είναι υπό συνεχή διαπραγμάτευση μέχρι τότε. Τα όνειρα σου, η ζωή σου η ίδια θα είναι στα χέρια άλλων ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ. Τι περιμένεις επομένως; Να μπει και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο; Αριστεροί της πλάκας, αριστεροί με δεξιά λογική και τσέπη, δεξιοί με αγάπη και λατρεία στους αριθμούς και όχι στον άνθρωπο και κεντρώοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης πολιτικοί, δεν μπορούν να αλλάξουν το μέλλον σου. Ακροδεξιοί φασίστες και ακροαριστεροί μπαχαλάκηδες ψάχνουν τρόπο να μπουν στη σκέψη σου και στην καθημερινότητα σου. Μην τους αφήσεις. Μάθε, πολιτικοποιήσου και οργάνωσε δημοκρατικούς θύλακες παντού για να αλλάξεις μόνος σου το αύριο. Φτιάξε νέους φορείς πολιτικής σκέψης και άσκησης. Ξεκίνα, τι περιμένεις; 

MNHMONIO 4

φωτογραφία αρχείου