Tags

ERNTOGAN 3

φωτογραφία αρχείου


γράφει ο Χρήστος Σούτος

13494833_10207537608731722_1316456846108171583_n


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Ευρώπη έχει γίνει μάρτυρας μιας πρωτοφανούς επίθεσης από τον σύγχρονο Σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τούρκικης δημοκρατίας, αν και αυτός ο όρος μοιάζει με ανέκδοτο, με βάση τι συμβαίνει στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας σε επίπεδο ατομικών και όχι μόνο ελευθεριών, αφού ξεπέρασε το προηγούμενο καλοκαίρι το εις βάρος του πραξικόπημα πέρασε στην αντεπίθεση. Προκήρυξε δημοψήφισμα, με σκοπό την απόκτηση από μέρους του απίστευτων αρμοδιοτήτων. Ζητά δηλαδή από τον λαό του να ψηφίσει ουσιαστικά την κατάργηση της δημοκρατίας. Να του δώσει τη δυνατότητα ανάλογα με την δική του κρίση ή διάθεση να αλλάζει σε μια νύχτα το πολίτευμα από κοινοβουλευτική δημοκρατία σε απόλυτη μοναρχία. Αποζητά, όπως φαίνεται, για τον εαυτό του το ρόλο του απόλυτου άρχοντα της χώρας του, του νέου Σουλτάνου, του νέου μονάρχη.

Στην προσπάθεια του αυτή, και αφού στο εσωτερικό της Τουρκίας οι φωνές που υποστηρίζουν το όχι πληθαίνουν, θέλει να κερδίσει την εύνοια και κατ’ επέκταση την ψήφο των συμπατριωτών του που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό σε χώρες της Ευρώπης. Προσπάθησε να οργανώσει λοιπόν σε περιοχές με έντονο το τουρκικό στοιχείο, Γερμανία, Ολλανδία και αλλού, συγκεντρώσεις επιστρατεύοντας πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης του. Έχοντας ως βάση την απίστευτη αλαζονεία και προκλητικότητα που τον χαρακτηρίζει, δεν υπολόγισε τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών και χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη τους, άρχισε τις περιοδείες του κόμματος του. Όπως ήταν φυσικό οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και πολύ δραστικές. Ο Ερντογάν που δεν έχει μάθει το όχι ή την έννοια της απαγόρευσης εξοργίστηκε. Επιτέθηκε φραστικά σε Γερμανία και Ολλανδία και όταν είδε ότι αυτό δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα πέρασε στην αντεπίθεση εφαρμόζοντας και διπλωματικές κυρώσεις εναντίον των κρατών αυτών και των αξιωματούχων τους. 

ERNTOGAN 2

φωτογραφία αρχείου

Στην Ελλάδα, τη χώρα της απόλυτης φαιδρότητας τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά. Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη κλείνει την πόρτα στον προκλητικό και προσβλητικό Τούρκο Πρόεδρο υπάρχουν εδώ στην εσχατιά της Ευρώπης, στο μέρος που συνορεύει με την Τουρκία, στη χώρα που καθημερινά βιώνει τις προκλήσεις των γειτόνων της και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από κάποιο λάθος χειρισμό να εμπλακεί ακόμα και σε πόλεμο μαζί τους, πολιτικοί και δη υπουργοί είναι έτοιμοι να ανοίξουν την “αγκαλιά” τους για να υποδεχθούν προεκλογικές συγκεντρώσεις για το τούρκικο δημοψήφισμα. Και που; Όχι σε κάποια πλατεία του Αμβούργου, ή του Άμστερνταμ αλλά στην πολύπαθη και ιδιαιτέρως ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Δηλαδή μιας περιοχής που η προκλητικότητα των Τούρκων αμφισβητεί διαρκώς και θέτει ζητήματα πληθυσμιακά και όχι μόνο. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μαζέψει άμεσα τον ανιστόρητο και συνάμα επικίνδυνο υπουργό της, αλλά και οποιονδήποτε άλλο εκφέρει αντίστοιχες απόψεις. Τι μας λέει δηλαδή ο συγκεκριμένος; Να γίνουν συγκεντρώσεις στην Θράκη να ενημερωθούν Έλληνες!!!!!!!! πολίτες για ένα δημοψήφισμα, μια εκλογική διαδικασία άλλης χώρας που δεν έχουν δικαίωμα καν να ψηφίσουν; ΈΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ!!