Tags


γράφει & επιμελείται η Λίλα Παπαπάσχου

10620124_10203850971568097_8561179947259916890_o


Καλοκαίρι στην Αθήνα (μέχρι να φύγουμε κι εμείς διακοπές) και παρόλο που το θερμόμετρο ανεβαίνει, η πολιτιστική κίνηση στο “κλεινόν άστυ” θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά θερινή περίοδο. Πολλές και αξιόλογες παραστάσεις, παλιότερες που συνεχίζονται κι εντελώς νέες, παρουσιάζονται σε διάφορες θεατρικές σκηνές της πόλης, επεκτείνοντας την καλοκαιρινή σεζόν….επ’ αόριστον…

Απόλυτα εναρμονισμένο με το κλίμα της έντονης πολιστικής δραστηριότητας της εποχής, το πολυσυλλεκτικό Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το οποίο πάντα καταφέρνει να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, με πολυάριθμες καλλιτεχνικές δράσεις που καλύπτουν μία πολύ μεγάλη γκάμα θεατρικών, κινηματογραφικών, μουσικών, εικαστικών, εκπαιδευτικών και άλλων επιλογών.

Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού στο ΙΜΚ, μας επιφυλάσσει άλλη μία θεατρική έκπληξη, αφού στις 13, 14, 17, 18 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:30, στο -2, θα παρουσιαστούν τρία μονόπρακτα, το ένα μετά το άλλο, ως μια ενιαία παράσταση.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης IMK LOGOμε την αρωγή και την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, ολοκλήρωσε το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων ERGASTIRIO NEWN THEATRIKWN SYGGRAFEWN που ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 και διήρκεσε έως τα τέλη Μαΐου. Στις 13, 14, 17 και 18 Ιουλίου θα παρουσιαστούν στην σκηνή τα τρία μονόπρακτα έργα που διακρίθηκαν, μαζί με την έκδοσή τους σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδας.

Το συγγραφικό θεατρικό training των συμμετεχόντων ανέλαβαν οι συγγραφείς Ελένη Ζιώγα, Βασίλης Κατσικονούρης, Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Εισηγητής και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου, συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, οι οποίοι επέλεξαν, μαζί με τη θεατρολόγο, σκηνοθέτιδα και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του ΙΜΚ, Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, τα τρία έργα που παρουσιάζονται στη σκηνή. 

Αρωγοί στην προσπάθεια να ζωντανέψουν στη σκηνή τα έργα των νέων συγγραφέων είναι οι σκηνοθέτες Ρούλα ΠατεράκηΣοφία Παλάντζα και Γιώργος Λύρας, μαζί με τους ηθοποιούς τους.

Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου, με την αμέριστη υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δεν είναι μόνο να δοθούν βραβεία και απλώς να ανέβουν στη σκηνή νέα θεατρικά έργα. Απώτερος σκοπός είναι να φέρει σε επαφή το καλλιτεχνικό έργο νέων ανθρώπων με το κοινό, έτσι ώστε οι συγγραφείς να θερμομετρήσουν την δημόσια απόκριση των έργων τους και να δώσει την ευκαιρία ακόμα μεγαλύτερης εμβάθυνσης στη διαδικασία «από το χαρτί στη σκηνή» με τη βοήθεια των σκηνοθετών, σε συνθήκες ολοκληρωμένης παράστασης. Σκοπός, επίσης, είναι η δίγλωσση (ελληνικά – αγγλικά) έκδοση των έργων και η προώθησή τους στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς και η γνωριμία τους με την αγορά του βιβλίου.

Τα τρία μονόπρακτα διάρκειας 40-45’ παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση, με την εξής σειρά:

Ταυτότητα παραστάσεων – 4 μέρες

«ΦλικΦλοκ»

Συγγραφέας: Αγγελική Παρδαλίδου

Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αλέξης Διαμαντής, Ευανθία Κουρμούλη 


«Βόλτα στη Λιακάδα»

Συγγραφέας: PepeAbas

Σκηνοθεσία: Σοφία Παλάντζα

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Νικήτας Αναστόπουλος, Λευτέρης Καταχανάς


 «Τα Θηλαστικά»

Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Άρτεμις Γρύμπλα, Γιώργος Δεπάστας, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Άλκης Μπακογιάννης


Με βάση το προαναφερόμενο πρόγραμμα των παραστάσεων που βασίζονται σε έργα που διακρίθηκαν και φέρουν την σκηνοθετική υπογραφή καταξιωμένων καλλιτεχνών με ικανούς ηθοποιούς να τα ζωντανεύουν στην σκηνή, αλλά και τη συνθήκη της σκηνικής ένωσής τους σε μία ενιαία παράσταση, νομίζω ότι στο σύνολο της η εν λόγω καλλιτεχνική προσπάθεια χρήζει της προσοχής και του ενδιαφέροντος μας, δροσίζοντας τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού όσων από εμάς θα παραμείνουμε στην “εν βρασμώ” Αθήνα, καθόλη τη διάρκεια του Ιουλίου.  


 ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Για την έκδοση:

«Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδας»

Διαχειριστής:Αλέξανδρος Κακαβάς

Επιμέλεια: Ηρακλής Λογοθέτης

Σελιδοποίηση: Δημήτρης Γκιώνης

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ.210 3418 550, 210 3418579

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων:Πέμπτη 13/7, Παρασκευή 14/7, Δευτέρα 17/7, Τρίτη 18/7 2016, στις 20:30 στην αίθουσα -2 του ΙΜΚ

Τρόπος παρουσίασης: Τα τρία μονόπρακτα διάρκειας 40-45’ παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση.

Είσοδος ελεύθερη, κρατήσεις θέσεων στο 210 3418579, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Διαγωνισμός Σύγχρονου Θεατρικού Έργου συνεχίζεται έως

τις 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η β’ φάση του «Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Συγγραφέων – 6 συγγραφείς ζητούν το κοινό τους» συνεχίζεται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα έργα τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

ERGASTIRI LOGO

Για τους όρους συμμετοχής ακολουθήστε το σύνδεσμοhttp://www.mcf.gr/el/1177/1185/

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΜΚ

Eθνική Τράπεζα

 ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΜΚ

ΔΕΠΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΙΜΚ

PricewaterhouseCoopers

 ΔΩΡΗΤΕΣ ΙΜΚ

KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM

GRUPPO GEMELLO

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΙΜΚ

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας

ΔήμοςΑθηναίων

EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe

LIKE- European Regions and Cities for Culture

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ

ΕΡΤ

ΧΟΡΗΓΟΙ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ

 ΤΑ ΝΕΑ   METROPOLIS    Το Ποντίκι

Αθήνα 9,84     BHMAFM 99.5    Ιn.gr

The TOC.gr      Ελculture.gr     Clickatlife.gr   Monopoli.gr      

In2life.gr        Culturenow.gr     Onlytheater.gr

Artplay.gr      ForFree.gr     Artandpress.gr  

The GreekPlayProject    LiFE.gr,  theatromania.gr

Amagi.gr      Webmusic.gr   nova pronomia

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου AthensHeart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.